Thuisbasis

Thuisbasis

– donderdag 6 februari 2020 –

Door onze gastheer zijn we uitgenodigd om bij hem aan tafel aan te schuiven na aankomst. Fijn om niet te hoeven koken en een goede manier om uitgebreid kennis te maken. Antoine heeft twee honden en woont hier al dertien jaar. Hij heeft dus veel informatie voor ons en deelt die graag.
De gîte waarin we voorlopig wonen is een gezellig huis met alles erop en eraan. Zelfs meer dan ‘thuis’: een afwasmachine én een zwembad! We ruimen al onze spullen die we meegenomen hebben in de kasten en maken het huis een beetje eigen. Het domein “De Plus Belles” bestaat uit drie huisjes. Eén waar Antoine in woont, één wat wij huren (La Grande) en een kleiner huisje (La Petite). Tussen de beide gîtes is een zwembad.
Nu eerst een paar dagen uitrusten en acclimatiseren. Deze locatie ligt op zeshonderd meter hoogte en de omgeving is schitterend. Ademloos lopen we over de heuvels en maken ons eerste fietstochtje. Pluto vindt het duidelijk heerlijk. Hij rent fanatiek achter zijn bal aan en snuift zichtbaar de lucht op. Wij doen dat ook, de lucht is hier merkbaar schoner.
De dichtstbijzijnde plaats met alle voorzieningen is Terrasson-Lavilledieu, tien kilometer rijden. Daar zijn de bekende supermarkten, zelfs een Lidl.
De tweede avond kookten we Pot au feu en aten ‘chez le feu’. Die open haard is wel nodig want de avonden en nachten zijn nog koud.

Marianne

de open haard
ons huis voor de komende maanden
hier vind je nog auto’s, verweven met de natuur!
vorig verhaalvolgend verhaal

Don`t copy text!